پس از سهسال وقفه، هفتمین سالنوای موسیقی ایران با مدیریت هنری «علی جعفریپویان» و مدیریتِ اجرایی «محمد مهدی گورنگی»، همزمان با روز جهانی موسیقی در خانهی هنر خرد با پاسداشتِ مقام هنریِ نُه موسیقیدان ایرانی با حضور اساتید برجستهی موسیقی و اهالی این هنر برگزار شد.
فرهاد فخرالدینی: برگزاری سالنوا، میتواند هنرمندان را با هم متحد کند
«سالنوا»ی هفتم، مزین به پیامی از «فرهاد فخرالدینی» بود. این استادِ برجستهی موسیقی که به دلیلِ حضورش در خارج از کشور، نتوانسته بود در این برنامه حضور یابد، دربارهی این رویداد نوشته بود: «همه میدانیم که موسیقی یکی از مهمترین هنرهاست و از قدیم همواره به عنوان یک علم و هنرِ والا مورد توجّه اندیشمندان و فلاسفهی دنیا بوده است. شیخالرئیس بوعلیسینا، موسیقی را یکی از مهمترین هنرها و جزو علوم ریاضی میداند و در این مورد میفرماید: «اینک علم، کو مرد؟!»
آهنگساز بزرگ موسیقی ایران در ادامهی پیام خویش آوردهاند: «متأسفانه شأن و مقام والای موسیقی در شرایط امروزی پنهان مانده است و بیشتر هنرمندان از وضع موجود دلگیر شده و از فعالیتهای هنری کنارهگیری کردهاند. بدیهی است برگزاری چنین همایشهایی موجب صمیمیت بیشتر بین هنرمندان شده و آنها را بیشتر با همدیگر متحّد میکند. فراموش نکنیم که موسیقی هنری است که با همکاری، همفکری و شناخت اهالی موسیقی از همدیگر به نتیجهی مطلوب میرسد.اینک با گشایشِ هفتمین سالنوا باید این امید را داشته باشیم که هنرمندان با دلگرمی بیشتر به کار ارزشمند هنری خود بپردازند و بر صمیمیت خود با یکدیگر بیفزایند.»
حسین علیزاده: مدتها بود چنین صحنهی زیبایی ندیده بودم
در ادامهی این مراسم حسین علیزاده (آهنگساز برجستهی موسیقی ایران) به ایرادِ سخن پرداخت و پیش از هر چیز این نکته را متذکر شد که: «مدتها بود چنین صحنهی زیبایی با حضور هنرمندان بزرگ موسیقی ندیده بودم. «سالنوا» نشان داده که میتوان حتی در این شرایط نیز مایوس نبود و فعالیتهایی انجام داد که تاریخساز باشد.»
استاد موسیقی ایران ادامه داد: «این خصوصیتِ نسل جوان است که با وجود تمام محدودیتها، پر طراوتتر از همیشه فعالیت کردهاند و این ماجرا برای خود من همواره مایهی شگفتی بوده است. با صراحت میگویم که جوان ایرانی با هیچ کس دیگری در دنیا قابل مقایسه نیست و کسی به پای او نمیرسد. علی جعفریپویان و مهدی گورنگی نیز جزو همین نسل هستند که میشود به آن افتخار کرد. من با شوق در جلساتِ این رویداد شرکت میکنم و همواره طراوت را در آن حس میکنم.»
آهنگساز و نوازندهی پیشکسوتِ موسیقی ایران در ادامه گفت: «در این سالها دیدهام که برخی هنرمندان به این موضوع اشاره میکنند که موسیقی مورد بیمهری قرار گرفته است؛ اما میخواهم بگویم ما اصلا نباید از کسی که شانیت و اهمیت موسیقی را درک نکرده، انتظاری داشته باشیم. ما تنها خودمان را داریم و این چیزِ اندکی نیست. کافی است به این مسئله توجه کنیم که در این شرایط سخت، موسیقیدانِ ایرانی توانسته است سر خود را در جهان بالا بگیرد و بسیاری از آثارش در سطح جهانی مطرح شود. ما در شرایطی این اتفاق را رقم میزنیم که بسیاری از موسیقیدانان دیگر کشورها، حتی نمیتوانند تصور کنند که شرایط فعالیتِ ما به چه شکل است.«
استاد موسیقیدان ادامه داد: «اگرچه در این سالها بسیاری از هنرمندان موسیقی به فعالیتهای سفارشی روی آوردند، اما با نگاهی به آنچه گذشته، میتوان مشاهده کرد که این آثار هنرمندان مستقل بوده است که توانسته در تاریخ موسیقی ایران باقی بماند؛ چرا که ذات هنر وابستگی نمیتابد.«
نکوداشتِ هنرمندانِ برجستهی ایران
در هفتمین آیینِ «سالنوا»، ضمن رونمایی از پوسترِ این رویداد، نکوداشتِ احمد پژمان (آهنگساز و موسیقیدان)، نوین افروز (نوازنده، مدرس پیانو و آهنگساز)، رافائل میناسکانیان (نوازنده و مدرسِ پیانو)، مهران روحانی (آهنگساز و مدرس موسیقی)، محمدرضا درویشی (آهنگساز و پژوهشگر موسیقی)، حمید متبسم (آهنگساز و نوازنده)، آذین موحد (موسیقیدان، پژوهشگر، نوازنده و مدرس موسیقی) و افسانه و نازلی جهانگیری (خواننده و لالاییخوانان قشقایی) برگزار شد.
در این بخش قطعاتی چون«پارساوا» برای پیانو، قطعهی پنجم، اثر احمد پژمان به نوازندگی پیانوی بصیر فقیهنصیری اجرا شد و پیمان یزدانیان نیز که در خارج از کشور به سر میبرد، ضمن اجرای قطعهای که آن را به نوین افروز و رافائل میناسکانیان تقدیم کرد، برای این رویداد پیام صوتی فرستاد.
«Modes and Moods» برای کوارتت زهی، موومان چهارم، اثر مهران روحانی نیز از دیگر قطعاتِ اجرا شده در این بخش بود که با نوازندگی آناهیتا اتحاد (ویلن اول)، حمیدرضا ساعتچی (ویولن دوم)، بابک کوهستانی (ویولا) و هستی شاپوری (ویولنسل) اجرا شد.
این نوازندگان همچنین «تناسُخ» برای کوارتت زهی، موومان دوم، اثر محمدرضا درویشی را در حالی اجرا کردند. اجرای اختصاصی «تصنیفِ صبح» اثر حمید متبسم برای هفتمین سالنوای موسیقی ایران با شعر محمدرضا شفیعی کدکنی، اجرای گروه «راستان» به سرپرست و نوازندهگی تار آزاده امیری، خوانندگی وحید تاج و نوازندگی علیرضا دریایی (کمانچه)، مهزاد خردمند (کمانچه آلتو)، سنتور: پگاه زهدی (سنتور)، تارباس: بهنام اخگر (تارباس)، تمبک: گوهرناز مسائلی (تنبک)، دف: صبا رمضان (دف) پخش شد. این اثر با صدابرداری رضا اسدپور و میکس و مسترینگ: ارد انزابیپور در شهر صدای پارسیان اجرا شده است.
فرهود بیگلربیگی و آرتاشس گریگوریان نیز اجرای قطعهی «پاساکایل» (Passacaille) برای دوئتِ فلوت و ریکورد را به آذین موحد تقدیم کردند.
علی جعفریپویان: این رویداد ابهت موسیقی در این سرزمین را یادآور میشود
علی جعفری پویان (مؤسس و دبیر سالنوا) نیز در این مراسم سخنانِ کوتاهی مطرح کرد و گفت: «در زمانهای به سر میبریم که بیش از هر زمانِ دیگر از یکدیگر بیخبریم و همهمان در لاکِ خودمان فرورفتهایم و از همین روی برگزاری چنین رویدادی از همیشه سختتر بهنظر میرسد. شاید «سالنوا» از آخرین رویدادهایی باشد که ابهتِ موسیقی در این سرزمین را به همه یادآور میشود.»
جعفریپویان ادامه داد: «در این سالها تلاش کردیم تا نقاط ضعف خود را شناسایی و تا حد ممکن مرتفع کنیم؛ تشکیل هیءت انتخاب متشکل از بزرگانی چون حسین علیزاده، ابراهیم لطفی، وارطان ساهاکیان، مینا افتاده، کیاوش صاحب نسق و علیرضا میرعلینقی تلاشی در همین راستا بوده است.»
او همچنین تاکید کرد که «سالنوا» هیچکدام از هنرمندان را نادیده نگرفته است و اگر کسانی در این جمع حضور ندارند، بهاین خاطر است که آنان «سالنوا» را نادیده گرفتهاند. این نوازنده، همچنین از تیم اجرایی و حامیان مالی این رویداد نیز تشکر کرد.
گفتنی است در هفتمین سالنوای موسیقی ایران ناصر رحیمی، رامین بهنا، حمیدرضا دیبازر، داریوش تقیپور، علی مغازهای، بهرام جمالی و کیوان فرزین، به عنوان مشاور در کنار برگزارکنندگانِ این مراسم بودهاند.
محمد مهدی گورنگی: در شرایط اجتماعی کنونی، لزوم همدلی میان موسیقیدانان از همیشه بیشتر است
در ادامهی مراسم محمدمهدی گورنگی (مدیر اجرایی سالنوای موسیقی ایران)، طی سخنانی به تشریح روندِ انتخاب موسیقیدانان در بخشهای مختلف و جلسههای متعدد شورای تخصصی هفتمین سالنوا از آذرماه سال ۱۴۰۰ پرداخت و ضمن عنوان دلایلِ توقف فعالیت در سه سال گذشته، به اهداف کلی سالنوا اشاره کرد.
وی بر لزوم اتحاد و همدلیِ موسیقیدانان مستقل ایران در شرایط اجتماعی کنونی تأکید کرد و با قدردانی از حدود ۲۵۰ هنرمند موسیقی که با مشارکتهای مالی و هنری در برگزاری این رویداد سهمیم شدند، با ذکرِ نام، از اعضای شورای تخصصی، گروه مشاوران و همچنین شهرام صارمی به عنوان مدیر روابط عمومی، فریده ثمربخش به عنوان مدیر هماهنگی و دیگر مدیران و مسؤلان و نیز گروه اجرایی سالنوای هفتم، قدردانی کرد.
او در ادامه اعلام کرد که برنامههای تولیدی متنوعِ سالنوای هفتم، پس از عبور از روزهای آتی، در قالبِ «هفتهی سالنوای موسیقی ایران» که هر شب به یکی از هنرمندانِ تجلیل شده اختصاص مییابد، در وبسایت و صفحات مجازی سالنوا و حامیانِ آن و همچنین به طور ویژه در پلتفرم «هاشور»، منتشر خواهد شد و اخبار مرتبط با این برنامهها توسط روابط عمومی و ستاد خبری سالنوا، در وبسایت رسمی و صفحات مجازی به اطلاع عموم خواهد رسید.
وی در پایان صحبتهایش ضمن تشکر از تمامی هنرمندان حاضر در آیینِ سالنوا، آرزو کرد تا موسیقی ایران به شکوهِ «روزگارِ باربَد» بازگردد، هیچ هنرمند و بیگناهی در بند نباشد و آوای زنان و دختران در حصار نباشد.
یادبودی برای رفتگان
در بخشِ یادبودِ این رویداد، نام و یاد هفت موسیقیدانِ نامدار و درگذشتهی موسیقی، با رونمایی از پوستر ویژهی این هنرمندان گرامی داشته شد. در این بخش از پوسترِ ویژه و اختصاصی زندهیادان مصطفی کمال پورتراب، والودیا تارخانیان، محمد تقی مسعودیه، هرمز فرهت، فرامرز پایور، امیراشرف آریانپور و گلنوش خالقی، رونمایی و لوح یادبودِ سالنوا به خانوادههای این هنرمندانِ ماندگار موسیقی ایران اهدا شد.
همچنین در هفتمین «سالنوا» برای نخستینبار بخش «نشانِ سالنوای موسیقی ایران» اضافه شده بود که مدیر عامل انجمن فیلارمونیک ایران (شهرداد میرزایی)، بنیانگذار خانه پایور و مدیر نشر خرد (علی صمدپور)، مدیر انتشارات پارت (نگار مفیدی) و مدیر مجموعهی شهر صدای پارسیان (آیدا الفت)، به نمایندگی از این چهار مرکز هنری موسیقی، «نشانِ سالنوای موسیقی ایران» را دریافت کردند.
یادنشانِ هنرمندان درگذشته
در آیینِ سالنوای هفتم، «یادنشانِ موسیقی ایران» نیز به خانوادهی ۱۵ هنرمند درگذشتهی موسیقی؛ زندهیادان داوود جعفری امید، امیرتیمور پورتراب، علی اکبرپور، محمد اسماعیلی، منوچهر اسلامی، حسن ناهید، محسن افتاده، محمود جعفری، جمشید عندلیبی، مینو افتاده، حسین زمان، امیرفرشید رحیمیان، لیلی افشار، آیدین الفت و پورنگ پورشیرازی، که در فاصلهی سالنوای ششم تا هفتم از میان ما رفته بودند تعلق گرفت.
قرار است برنامههای متنوع سالنوای هفتم در قالبِ «هفتهی سالنوای موسیقی ایران» از طریق وبسایت و صفحات مجازی سالنوا و بهطور ویژه در پلتفرم «هاشور» انتشار یابد.
این مراسم میزبان هنرمندانی چون کیخسرو پورناظری، ارشد طهماسبی، فریدون شهبازیان، پشنگ کامکار، فریماه قوام صدری، اقدس پورتراب، علی جهاندار، سوسن اصلانی، وارطان ساهاکیان، ارسلان کامکار، سودابه سالم، میلاد کیایی، سوسن اصلانی، رحیم ناحی، قاسم عابدین، صدیق تعریف، گاگیک بابایان، بهناز ذاکری، جهانشاه صارمی، سعید ثابت، مهدی بزرگمهر، مازیار شاهی، شراره دولتآبادی، آنی آرزومانیان،بابک شهرکی، علی موثقی، حمیدرضا دیبازر، و داریوش تقی پورو .... بود.
هفتمین سال نوای موسیقی ایران با حمایت بخشی از جامعه موسیقی و چندین مرکز فرهنگی – هنری ، خصوصی و مستقل برگزارشد.
هنرمندانِ مشارکتکننده در هفتمین سالنوای موسیقی ایران
یارانِ حامی:
آرمان مرادی، نوید نیکبخت، عباس رمضانیفرد، مریم شریفزاده، محمد مرعشی، صدف صعودی، مرجان صعودی، زهرا گورنگی، محمدمهدی گورنگی
یارانِ پشتیبان:
سعید کریمیان، سیاوش کامکار، سینا خیرآبادی، اردوان سپهپور
یارانِ همیار:
نیلوفر ابراهیمی، مزدا انصاری، آیدا الفت، احسان بیرقدار، فرهودبیگلربیگی، مسعود تاجیک، علی جعفری پویان، حامی حقیقی، عسل حناچی،مهسا خویی، نیما زاهدی، بابک زرین، رابعه زند، اردوان سپهپور، امید سیاره، بابک شهرکی، محمدرضا صادقی، بردیـا صدرنــوری، آتـوسا ضیـغمـی، میلاد عمرانلـو، شهره قاطع، نیما کامکـار، فایضه کامیـاب، رضا کلانتری، ابریـشم معیـنی، علـی مغـازهای، علی موثقی، نگار نوراد
یارانِ همراه:
حامد ابراهیمی، آناهیتا اتحاد، سامان احتشامی، فاطمه احمدی، امین اخواص، رویا اسداللهی، سوده اسدپور، آرش اسدنژاد، امیر اسلامی، محمدهادی اسماعیلی، اشکان اشتری، مینا افتاده، مهران اکرمی، محمدرضا امیرقاسمی، آزاده امیری، پروانه انارکی، علی انیسی، ستار اورکی، نیما اورکی، ماندانا اهتدا، آرش ایمانی، بابک ایمانی، آرمن آساطوریان، بهنام آیتی، آرش بادپا، شقایق بختیاری، نازلی بخشایش، امیر بکان، علی بوستان، رامین بهنا، مهران پدرام، رضا پذیرائی، امیر پورخلجی، تهمورس پورناظری، متین پیمانی، مسعود پیروی، محمدرضا تفضلی، داریوش تقیپور (اوِستا)، شهرام توکلی، فریده ثمربخش، تینا جامهگرمی، سعید جاوید، گیتی جعفری امید، رکسانا جعفری امید، بهرام جمالی، گلناز جمشیدی، نیما جوان، سیامک جهانگیری، علیرضا چهرهقانی، ریحانه حبیبی، مهدی حسنی، یگانه حسینینیا، محمد حقگو، اهورا خدامی، رضا خسروی، بابک خضرائی، پژمان خلیلی، محسن دِهینی، آنکیدو دارش، مریم دانشمند، شادی درخشانپور، پدرام درخشانی، میلاد درخشانی، الهام دسترنج، هومن دهلوی، حمیدرضا دیبازر، ناصر رحیمی فراهانی، غلامرضا رضایی، آزاده رضایی، پویان رمضانی، مهدی رمضانی، کیانوش روحی، علی زارع، ژابیز زربخش، گلریز زربخش، باران زرگریان، سالار زمانیان، وارطان ساهاکیان، کاوه سپندار، عباس سجادی، فرید سعادتمند، پوریا سوری، پارسا شاطریان، امیر شاهرخی، نوید شعبانزاده، حمیدرضا شعبانی، علیرضا شفقینژاد، سودابه شمس، شادنوش شمشادی، رضا شیرازی، محمد صادقی، بهنام صبوحی، صفی صفوی، منیژه صهبائی، مجتبی طباطبایی، شوقی طبیانی، فرزین طهرانیان، رضا طیبی، طاها عابدیان، فرزین عابدینی، دریا عارف، میلاد عالمی، مهرداد عالمی، سحر عباسی، مهدی عبدالوهاب، رضا عسگرزاده، حمید غلامعلی، ایمان فخر، فریبرز فرهنگمهر، بصیر فقیهنصیری، سهیل فقیهنصیری، ماهسیما فلاحی، بهار فلسفی، راحله فیروزی، علیاکبر قربانی، آرمین قضاتی، فؤاد قهرمانی، مانا کاشیان، حامد کرمانی، علیرضا کلیایی، اشکان کمانگری، بهاره کمائی، بابک کوهستانی، کیوان کیارس، شایان کریمینژاد، گلآرا کیانبخت، ابراهیم لطفی، شریف لطفی، محمدعلی لقاء، مهدیه محمدخانی، حمیدرضا مختاری، بهار مدیری، افشین معصومی، احمد مقدسیزاده، مریم ملا، جمالالدین منبری، زهرا مهدیزاده، شهره مهرآبادی، مرجــان مهربـان، مهرنوش مهرپـویا، سیدحسن میرشفیعی لنگری، علیرضا میـرآقا، محمودرضا میـرصیافی، احمد میرمعصومی، پدیده نادری، محمد نصرتـی، رایین نورانی، صادق نوری، امید نیکبین، محمد نیـکو، دیبا والـی، وحید وفـائی، علیرضا وکیلیمنش، آرش هژیرآزاد، کیوان هنرمند، امین هنرمند، بردیا یوسفی.
حامیانِ هنری:
حسین علیزاده،فرهاد فخرالدینی، هوشنگ کامکار، خاچیک بابایان ، پیمان یزدانیان آناهیتا اتحاد، بهنام اخگر، رضا اسدپور، آزاده امیری، ارد انزابیپور،حمیدرضا آداب، مهدی بشیر، فرهود بیگلربیگی، فرمهربیگلو، وحیـد تـاج، تیـناجامهگرمی، اهورا خدامـی، مهزاد خردمنـد، علیـرضا دریایی، صبـا رمضان، پگـاه زهدی، حمیـدرضا ساعتچی، سارنـگ سیفـیزاده، هستـی شـاپـوری، بابـک شهرکـی، مـهرداد عـالمـی، حامـد کرمانـی، بابک کوهـستـانی، آرتاشـس گریگوریـان، گوهرناز مسائلی، پاشا هنجنی، بهنود یخچالی
ارد انزابی پور،علیرضا صفرنژاد،مهسا خویی،شهرام صارمی،فریده ثمربخش،سمیرا سلمانی لک،سوگل ضامنی،نیما جوان،امیر رضا جهان آرا،الهام امیر عطایی،کتایون خانزاده،فریبرز فرهنگ مهر،شقایق شهابی،کامبیز باقری،کاملیا امامی،امیر بهزاد،زاگرس نارونی، آزاده نهاوندی ،مهرداد مجاوری،امیر رضا رعیتی،غزال هاشمی،ساحل کریمی،علی صمدپور،مرسده صادقی،فاطمه فرهادی،بهار مدیری، میلاد نیاکان،حامد بيك، وحيد شايسته،عامر محمدي،حسين حسين زاده،رامتين ناهيد،ندا سيجاني وسما بابايي.
لازم به ذکر است؛ به یاد و به تعدادِ هنرمندانِ ارزشمندِ بخش «یادبود» و «یادنِشان» و به پاس ماندگاریشان در فرهنگ و هنر ایرانزمین، نهالهای درخت در پارکِ ملّی توران؛ زیستگاه یوزپلنگ آسیایی، با همراهی گروه درختکاری بازدم، به زمین هدیه شد.
آکادمی هنرهای نمایشی و موسیقی آواز سکوت اولین و تنها مرکز اعطای رزومه بین المللی و کارت مربی گری زیر نظر فنی و حرفه ای در نجف آباد میباشد که با بهره گیری از بهترین اساتید در خدمت شما شهروندان گرامی میباشد.
مکان ما بر روی نقشه گوگل